Merupakan jenis masakan berkonsepkan Mediterranean. Walaupun pada asalnya spaghetti berasal dari Italy.
Bahan-Bahan:
2 ekor kupang
2 ekor udang
2 ekor sotong
2 ekor scallops
200 gram spaghetti (direbus 3 suku masak)
2 gram chili flakes (cili kering giris)
2 ulas bawang putih (dihiris)
3 biji bawang merah (dihiris)
1 biji tomato (blend untuk dapat pati jus)
5 gram butter
lada hitam dan garam
Cara Masakan:
1. Tumis bawang putih, bawang merah dan chili flakes.
2. Setelah naik bau, masukkan semua seafood.
3. Kemudian letakkan tomato jus, campurkan butter dan sertakan spaghetti.
4. Kacau hingga sebati, masukkan garam dan lada hitam secukup rasa.
5. Jika terlalu pekat, masukkan sedikit air
6. Sedia untuk dihidang.
0 Comments