Wednesday, June 29, 2011

Kes Saman Lisdawati Dan Nadia Mustafar Masih Tertangguh

Filled under: ,

Rupanya kes saman-menyaman Lisdawati dengan Nadia Mustafar yang berjumlah RM250,000 tue belum ada kesudahan rupanya. Difahamkan Lisda diarahkan untuk membatalkan/menarik balik samanya itu. Tue lah, memang bagus buat pihak Nadia sebab terselamat daripada membayar ganti rugi. Dan Lisda pun selepas ni bolehlah banyak-banyak bersabar. Sudah masanya amik yang jernih dan buang yang keruh. Buka buku baru di hari yang mendatang.

Kuala Lumpur: Mahkamah Sesyen di sini semalam mengarahkan pelakon Lisdawati supaya menarik balik saman fitnah terhadap aktres Nadia Mustafar kerana tuntutan itu didapati melebihi bidang kuasa mahkamah.

Keputusan itu dibuat oleh Hakim Yong Sazali ketika pengurusan kes saman itu dengan kehadiran peguam plaintif, Lisdawati, daripada firma guaman Tetuan Karpal Singh & Co. dan peguam Siti Noor Julaini Mohd. Shahar bagi pihak Nadia yang dinamakan sebagai defendan.Dalam writ saman yang difailkan pada 21 April tahun lalu, Lisdawati atau nama sebenarnya Nisdawati Nazaruddin, 33, menamakan Siti Naziyah Sheikh Mustafar, 35, atau lebih dikenali sebagai Nadia Mustapha sebagai defendan.Mengikut pernyataan tuntutan, plaintif mendakwa pada sekitar Januari 2005, defendan dengan niat jahat memberi wawancara yang didakwa memfitnah dirinya kepada wartawan sebuah majalah hiburan bernama Hanif Abdul Ghani.Wawancara tersebut disiarkan dalam majalah Media Hiburan bertarikh 8 hingga 14 Januari 2005. -Kosmo
sumber:joyyah
______________________________________________________
Jangan lupe tekan iklan2 yg ada dalam blog ini..
Cukup lah hanya sekali..Terima kasih..
Please Click the advertisment.Once is enough.Thank You
______________________________________________________

0 comments: