Friday, October 2, 2009

Tiz Zaqyah yang cantik dan biodatanya

Filled under: ,

Admin tahu diantara ni mungkin gambar dan kisah lama la gak tapi admin saja nak cerita sikit tentang perasaan admin kat dia.Mesti diantara korang memang dah kenal beliau kan? Tiz Zaqyah lebih dikenali di dalam dunia hiburan Malaysia setelah membawakan watak gadis naif bernama Nur Amina di dalam drama bersiri, Nur Kasih. Dilahirkan pada 25 Oktober 1988. Haa.

Ramai lah yang dok mabok tengok keayuan beliau yang tak tercalar dengan sebarang gosip panas. Sampai mak cik macik di kampung sudah mula ingin menjadikan Tiz sebagai forever menantu and best woman to angkat as bini.haha

Tapi malangnya, apabila tersebar gambar sosial beliau maka semua mak cik dan para ulamak mula morale down dan kecewa kerana gadis yang dilihat sebagai gadis ayu kini bertukar menjadi gadis clubbing. Apakan daya, itu hanya lakonan.

Biodata Tiz Zaqyah Razak

NAMA: Tiz Zaqyah Abdul Razak
USIA: 21 tahun
TARIKH LAHIR: 25 Oktober 1988
ASAL: Kuala Lumpur
STATUS: Bujang
KARIER: Pelakon
PENDIDIKAN: Sijil Pelajaran Malaysia (SPM
MULA BERLAKON: 2006
DRAMA: Gol & Gincu, Impian Illyana & Nur Kasih
TELEFILEM: Bernafas Dalam Lumpur & Puaka Topeng Putih
PERWATAKAN DIRI: Mesra dan Ceria
WATAK IMPIAN: Seram, psiko & gila

Actually admin pun terkesima..uwaaa!uwaa!!lol gedik nak mampos! Lagi satu admin tak dapat source gambar beliau ,sedeh sedeh.Semuanya berwatermarkkan website lain.haha Tapi tak apa. Kita lihat je Tiz Zaqyah nih.

Berikut adalah gambar-gambar terkini Tiz Zaqyah di FaceBook miliknya.



tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah

tiz zaqyah
null


0 comments: